Gajcom Blog v Slovenščini

sawgrass sublimacija gajcom.png

Sublimacija

Sublimacija je posebna vrsta tiska, ki pa dejansko ni tisk. Po eni strani bi lahko rekli, da gre za tisk s preslikači, ker barvo najprej potiskamo na list papirja, potem pa jo s pomočjo toplotne preše prenesemo na podlago, ki jo želimo potiskati. Ampak to dejansko ni tisk, je OBARVANJE. Tiskamo lahko samo izdelke, ki so iz poliestra (majice, torbe, dežnike) ali pa so prevlečeni s kakovostnim premazom iz poliestra (skodelice, fotopaneli, podloge za miške ...). Pomembno je samo, da je material v osnovi bel ali svetel, namreč sublimacijki tiskalniki ne tiskajo bele barve.

V Gajcomu uporabljamo samo sublimacijske sisteme Sawgrass. To znamko smo izbrali že pred leti, ko smo na trgu iskali zanesljiv sistem za sublimacijo, ki bi ga lahko uporabljali občasno. Namreč slovenski trg je majhen in velike naklade za sublimacijski tisk so redkost. Zato oprema včasih lahko nekaj dni, lahko celo tednov, počiva. Sawgrass nam omogoča, da tiskamo samo občasno. Vseeno seveda priporočamo, da tiskalnik opazujete in delate občasne teste, predvsem pa da ga ves čas pustite priklopljenega na elektriko.

Fibrilacija

Fibrilacija v tisku je nadležna reč, zaradi katere stranke tiskarjem pogosto očitajo, da se njihov tisk spira. Ampak dejansko to ni to ... Kaj pravzaprav je fibrilacija in kako se ji izognemo?

Ste že kdaj dobili v roke krasno potiskano belo majico, mehko na otip iz čistega bombaža? Ko ste jo prvič oprali, pa tisk ni bil več tako sijajen, kot da se je spral. Tisk je "zbledel". No, to je fibrilacija.

velikost tiska na majice spredaj gajcom.png

Velikost tiska na majice

Velikost tiska na majice vedno prilagajamo velikosti majic in predvsem vašim željam. Velika večina majic se potiska v nekih standardnih dimenzijah in tudi na klasičnih pozicijah, pri čemer se recimo sprednji del majice redko kdaj potiska večje kot 38x45 cm.

Različne tehnike tiska omogočajo različne velikosti tiska - zlasti pa je od tehnike tiska odvisno, ali bomo samo velikost grafike lahko prilagajali tudi velikosti majic. Nekateri dizajni preprosto ne morejo biti potiskani enako veliki na ženske in na moške majice, treba je narediti več različnih dimenzij tiska. V tiskarni Gajcom to zdaj res ni več noben problem. Z novo opremo zlahka prilagajamo dimenzijo tiska velikosti majic - tudi če gre za potiske v več barvah oz. full color ali rastre in prehode ... Vse tehnike tiska so pri nas že nekaj časa povsem obstojne in primerljive med sabo.

kariban majice in puloverji.png

Kariban majice in puloverji

Kariban je priznana blagovna znamka, ki se je v zadnjih letih izkazala s celo vrsto izjemnih majic in puloverjev, ki jih naše stranke rade uporabljajo predvsem kot delovna oblačila. Pa poglejmo, zakaj vse nas je Kariban še prepričal.

Majice Kariban so lepo krojene, povečini telirane in se lepo prilegajo vsaki postavi. Izrezi ovratnika so precej ozki, rokavi pa izjemno lepo oblikovani, tako da se kroji prilegajo tistim, ki so bolj zahtevni in si želijo res lep prilegajoč kroj. Materiali, ki jih izbira Kariban, so nežni na dotih, hkrati pa izjemno trpežji za vzdrževanje. Tudi majice, ki so bolj tanke in primerljive s klasičnimi konfekcijskimi izdelki, se pri pranju zelo dobro obnesejo in dolgo ostanejo lepe.

IMG_5761.jpg

Rebranding in relabeling

Rebranding in relabeling gresta z roko v roki, nista pa eno in isto in tudi ni nujno, da oboje uporabite hkrati.

Gremo po vrsti :)

garderoba tiskarna majic kolosej gajcom.jpg

Garderoba se seli v Gajcom

Pred 11 leti smo v Koloseju odprli prav posebno tiskarno majic, imenovali smo jo Garderoba. Želeli smo kakovosten tisk majic, vključno s storitvijo oblikovanja unikatnih napisov in grafik, pripeljati čim bliže vam, vašim strankam - in to nam je uspelo. Vsa ta leta namreč je Garderoba rasla in se izboljševala. Zdaj pa jo selimo nazaj v Vevče ...

Po eni strani je to, da v Koloseju zapiramo, žalostno. A mi vidimo samo to, kar smo doživeli, kako smo rasli - koliko čudovitih strank smo imeli, koliko čokoladic in tortic ste prinesli našim svetovalcem, ker ste bili z njihovim delom tako zadovoljni. Koliko zadovoljnih in hvaležnih nasmehov smo izvabili z našimi majicami in potiski ... Obožujemo darila.

profitkmet potiskane majice gajcom.jpg

Sitotisk in DTG

Ko se odločate za potisk večje količine majic, naletite na več izrazov, največkrat boste za tisk v barvah (recimo zahtevne barvne grafike ali fotografije) potrebovali sitotisk ali DTG. To sta dve tehniki tiska, ki barvo nanašata direktno na majice, torej ne uporabljamo folije, papirja, preše ... Majico potiskamo in posušimo v sušilnem tunelu - in takoj je pralno obstojna.

Kakšna pa je razlika med DTG in sitotiskom?

eko tiskarna gajcom.png

EKOLOGIJA

Čeprav smo prepričani, da je Zemlja izjemno močen planet, ki se uspešno zoperstavlja človeškim ekološkim pregreham in dolgoročno ostaja zdrava, pa je vendarle ne želimo brez razloga dodatno obremenjevati. Že pred nekaj leti smo začeli v tiskarni Gajcom intenzivno zmanjševati količino odpadkov - spodaj si oglejte več naših pristopov k skrbi za okolje in zdravje. Posebej pa smo ponosni na ukrep preteklega leta - namreč v letu 2020 smo porabili kar 75 % manj PVC folije za pakiranje majic kot v povprečju preteklih let. Kako nam je to uspelo?

Preprosto - svojim strankam smo predlagali, naj pakiranja majic v PVC folije enostavno ne naročijo. Samo peščica se je vendarle odločila za pakiranje, ki pač ni bilo brezplačno - včasih je pakiranje smiselno, sploh če mora majica prepotovati dolgo pot do nekoga, ki jo bo na koncu dobil v trajno last. Bolje jo je obdržati čisto in lepo, kot da ne doseže svojega cilja. Ampak kot rečeno, tega je izjemno malo - večina naših strank pravi, da pakiranja dejansko ne potrebuje.

garderoba majice po nizji ceni ugodno majice s tiskom.jpg

Unikatne majice z nižjo ceno

Včasih potrebujemo darilo tako na hitro, samo da lahko damo nekaj iz rok. Majice iz ponudbe www.garderoba.si so vedno enako kakovostne in tudi obstojno potiskane. Je pa veliko grafik občasno na voljo po posebnih cenah - prepričani smo, da boste našli kaj primernega zase.

Majice, ki jih običajno uporablja Garderoba, so Sol's Imperial za moškeSol's Imperial za ženske in pa Regent fit kids za otroke. Vsi trije modeli so zelo kakovostni, v Gajcomu in Garderobi jih prodamo zelo veliko. Velikosti so evropske, kroj nosljiv, material pa zelo zdržjiv, tako da majica dolgo časa ostane lepa. Občasno, če v kateri od barv ali velikosti ni dovolj zaloge, Garderoba lahko uporabi primerljive ali boljše majice drugih proizvajalcev.

DTG - tisk detajlov za gledališki kostum

Za SNG Nova Gorica smo pred kratkim potiskali detajle na njihovih kostumih.

Izjemni kostumi, ki jih je zasnoval Andrej Vrhovnik, so še posebej oživeli zaradi potiskanih detajlov. Tiskali smo na našem velikem DTG tiskalniku in sicer direktno na blago.

DOSTAVA

Dostavljamo po vsej Sloveniji.

TISK

Večino izdelkov iz naše ponudbe vam lahko tudi potiskamo. Ob naročilu izdelkov nam pošljite sporočilo, kakšen tisk potrebujete, in vam bomo pripravili ponudbo.

ROK DOBAVE

Izdelke sproti naročamo v skladišče v tujini, rok dobave je običajno 2-4 delovne dni, oz. cca 10-14 dni. če zaloge v skladišču ni. Izdelke Darilo, ki sezuje običajno dobavimo v roku enega meseca od potrditve naročila.

SPLETNO NAROČANJE

Spletna trgovina je še precej sveža. Imate težave z naročanjem? Pišite nam na info@gajcom.si ali nas pokličite na 015422300.